22.3.10

Πρόχειρη δημοσιογραφία...

Ολα ξεκίνησαν από το κύριο άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" την περασμένη Παρασκευή.

"ΠΟΙΟΣ ΝΟΣΗΡΟΣ νους του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε τη φορολόγηση με κλίμακα της αποζημίωσης των απολυομένων;" έγραψε με το καταγγελτικό της ύφος η "αριστερή" εφημερίδα...

Μετά τα δάκρυα των γκόλντεν μπόις της δημοσιογραφίας άρχισαν να πέφτουν στρέιτ θρου:

"Είναι το αποτύπωμα αιμοσταγούς λογιστικής, η οποία περιμένει στη γωνία τους απολυμένους του μέλλοντος και φορολογεί τις αποζημιώσεις που ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ με φόρους από 20% έως 40%". (Γιάννης Τριάντης, "Αιμοσταγής λογική", "Ελευθεροτυπία" 19.3.2010) 

"Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα την ώρα που το φάντασμα των απολύσεων πλανάται σε όλη τη χώρα να επιβάλει φόρο στις... αποζημιώσεις εργαζομένων λόγω απολύσεως; Είναι πέρα από κάθε λογική η φορολόγηση της δυστυχίας." (Σταύρος Ψυχάρης, "Η φορολόγηση της δυστυχίας", Βήμα 20.3.2010)

"Διότι τι άλλο από κοινωνικά ανήθικη είναι η φορολόγηση έως και με 40% της αποζημίωσης ενός απολυμένου; Τι άλλο από κοινωνικά ανήθικη είναι η εισβολή του κράτους σε αυτό που αποτελεί τη χειρότερη στιγμή ενός εργαζομένου; Και τι άλλο από κοινωνικά ανήθικη είναι η αφαίμαξη του βοηθήματος στο οποίο ο απολυμένος αποβλέπει για να ξαναφτιάξει το μέλλον του και να συντηρήσει το δύσκολο παρόν του" (Γιάννης Πρετεντέρης, "Άδικο και ανήθικο", Βήμα 20.3.2010)

Και το καλύτερο:
Του Στάθη (Ελευθεροτυπία 21.3.2010)

Ήταν η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία που ο Στάθης με τον Τριάντη συμφωνούσαν με τον Ψυχάρη και τον Πρετέντερη. Για την ακρίβεια ο Τριάντης φιλοξένησε στην στήλη του το άρθρο του Ψυχάρη. Οπότε μπρούμε όλοι μαζί να ανακράξουμε: Εμπρός της γης οι απολυμένοι με μπροστάρηδες τα γκόλντεν μπόις της δημοσιογραφίας...

Η αλήθεια όμως ειναι διαφορετική:

"η νέα ρύθμιση όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά επιφέρει ελαφρύνσεις σε σύγκριση με το υφιστάμενο καθεστώς. Επιβαρύνσεις προκύπτουν μόνο για αποζημιώσεις απολύσεων πάνω από 150.000 ευρώ." (Τα Νέα 21.3.2010)

Οι επιβαρύνσεις ανά αποζημίωση έχουν ως εξής (ο πίνκας από την εφημερίδα Τα Νέα):


Προς τι λοιπόν το κλάμα; Ανέξοδος και δακρύβρεχτος λαϊκισμός; Τόσο πρόχειρη έγινε πλέον η δημοσιογραφία; Ή μήπως οι αποζημιώσεις των γκόλντεν μπόις της δημοσιογραφίας ξεπερνάνε τα 150.000 ευρώ;

19.3.10

Παλιά του τέχνη...

Τι λέγαμε προχθές;

«...και μετά (να μου το θυμηθείτε) θα έρθουν διάφορες "αποκαλύψεις" για αρρυθμίες της κυβέρνησης, και υπονοούμενα στα παραπολιτικά.»

Το θυμηθήκατε; Διαβάστε λοιπόν σήμερα τα παραπολιτικά του "Βηματοδότη": 

***
Ουδείς κυβερνητικός με στοιχειώδη γνώση της ενδοκυβερνητικής δυναμικής αρνείται ότι υφίσταται μια αόρατη
«διελκυστίνδα εξουσίας» μεταξύ του κ. Θ. Πάγκαλου και του κ. Χ. Παμπούκη. «Ο Θόδωρος είναι για να λύνει τα μεγάλα θέματα και ο Χάρης για το καθημερινό μαγκανοπήγαδο» λένε οι φίλοι του αντιπροέδρου, οι οποίοι μεταφράζουν τα φιλόδοξα σχέδια του κ. Παμπούκη για τη δημιουργία «Οβάλ Γραφείου» ως κίνηση για την επέκταση της εξουσίας του.
Ασφαλώς οι παραπάνω χαρακτηρισμοί δεν βρίσκουν σύμφωνους τους φίλους του υπουργού Επικρατείας, οι οποίοι επιμένουν ότι
«ο Χάρης είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Θόδωρος ο διακοσμητικός».
***
Πόσο
«διακοσμητικός» όμως μπορεί να είναι ένας αντιπρόεδρος που συνέφαγε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο με την κυρία Λούκα Κατσέλη και πλειάδα αράβων επενδυτών;
***


Δυστυχώς you can not teach an old dog, new tricks. Και τα παλιά τρικ του κυρ-Σταύρου είναι πολύ γνωστά. Γι' αυτό και κάηκαν. Δεν δουλέυουν πια. Το πήραμε όλοι χαμπάρι ότι ο ΔΟΛ δεν έχει λεφτά, ο Ρέστης απομακρύνθηκε και οι τράπεζες δεν δανείζουν. Καταλάβαμε ότι στήθηκε η παλιά φάμπρικα...

Αλήθεια. Αυτή η εθελουσία γιατί σταμάτησε; Μήπως επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για αποζημιώσεις;

17.3.10

O κυρ-Σταύρος πάλι ψάχνει για λεφτά;

Βοά το σύμπαν για τα προβλήματα ρευστότητας που έχει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Η κάποτε κραταιά επιχείρηση είναι κατ' ουσία χρεοκοπημένη και ζει από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, τα οποία μέχρι σήμερα δινόταν με κρατική πρέμβαση και εγγυήσεις. Τώρα, λόγω της κρίσης, οι τράπεζες -ξέροντας ότι ούτε το κράτος δεν έχει λεφτά-, δεν δανείζουν τον κυρ-Στάυρο Ψυχάρη. Ζητούν εγγυήσεις, όπως δείγματα εξυγίανσης της επιχείρησης. Η συμφωνία με τον χρηματοδότη εφοπλιστή Ρέστη ξεψύχισε.

Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που άρχισε η δημιουργική λογιστική με το δώρο των εργαζομένων. Δεν θα το δώσει διότι λέει το πήραν προκαταβολικά. Από την άλλη ανοινώθηκε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων. Αλλά το πρόγραμμα αναβάλλεται διότι ο ΔΟΛ δεν έχει ούτε καν τα λεφτά των αποζημιώσεων. Οπότε ο κυρ-Στάυρος άρχισε την παλιά του τέχνη: τον εκβιασμό των κυβερνήσεων για να πάρει κανένα ευρώ. Αυτό γίνεται κατ' αρχήν με προειδοποιητικές βολές, όπως το παράπλευρο πρωτοσέλιδο του Βήματος (κρίμα Παντελή Καψή: η νιότη έδειχε πως θα γινόσουν άλλος).

Μετά ακολουθεί ένα άρθρο των συνήθων υβριστών του Γιώργου Παπανδρέου και μετά (να μου το θυμηθείτε) θα έρθουν διάφορες "αποκαλύψεις" για αρρυθμίες της κυβέρνησης, και υπονοούμενα στα παραπολιτικά.

Οπότε τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του οικονομικού επιτελείου. Αν δεν υπάρξουν, πρέπει να ψάξουμε τι εξυπηρέτηση έκανε η κυβέρνηση στον κυρ-Σταύρο. Και να την κράξουμε...