25.10.10

Ο εκβιασμός...

Οι εκβιασμοί σήμερα δεν γίνονται με αγριοφωνάρες. Γίνονται ευγενικά. Όπως τον κάνει η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη διά της "Καθημερινής". Ένα δημοσίευμα στις ροζ σελίδες (Κυριακή 24/10/2010) πέρασε απαρατήρητο. Ας δούμε τι λέει:

"Κρίσιμες αποφάσεις τον Νοέμβριο...
Οι κερδοφόρες επιχειρήσεις θα περιμένουν να δουν τις φορολογικές αλλαγές προτού εξετάσουν μεταφορά της έδρας τους"
 
"...Εταιρείες από τους κλάδους τροφίμων, μετάλλων, τυποποίησης, πληροφορικής έχουν αποστείλει μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι εφ' όσον δεν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, θα αναζητήσουν καλύτερες λύσεις εκτός Ελλάδας..."


Το παιγνίδι χόντρυνε. Οι συνηθισμένες να λειτουργούν χωρίς έλεγχο εταιρίες εκβιάζουν χοντρά. Θέλουν να ρίξουν όλα τα βάρη της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας στους εργαζόμενους. Από την άλλη τα ΜΜΕ εκβιάζουν για κρατικές χρηματοδοτήσεις ώστε να περισωθούν.

Όλοι αυτοί περίμεναν στην γωνία, για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ώστε να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους. Η διακαναλική ήταν μια σούπα, αλλά η άλλη που έκοψε είναι πιο ενδιαφέρουσα...

1 σχόλιο:

 1. Αυτό είναι εκβιασμός όσο αυτόν πού κάνουμε στή τράπεζα να μας δώσει μεγαλύτερο επιτόκιο στην προθεσμιακή γιατί θα τα πάμε αλλού.

  Και επίσης διαμαρτύρομαι εκ μέρους των Βουλγάρων εργαζομένων καθότι εσείς οι Έλληνες τα θέλετε όλα δικά σας.

  Φιλολογικοί συναισθηματισμοί - είναι συμφέρον μας να φύγουν αν έτσι γίνουν ανταγωνιστικότερες. Και πρέπει να τις ενθαρρύνουμε να φύγουν και να κοιτάξουμε να επωφεληθούμε από την φυγή τους, όπως κάνουν τόσες επιτυχημένες εξωστρεφείς χώρες. Σοσιαλδημοκρατικές όχι συντηρητικές.

  Απελευθερώνονται πόροι, μεταφέρουμε αλλού τις δραστηριότητες, εδώ αναπτύσσουμε την νέα γενιά των προιόντων με υψηλότερη προστιθέμενη αξία κλπ κλπ κλπ

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η βαθύτατα αντιδραστική θέση του άρθρου έφτασε να μολύνει την αριστερά που πάντα ήταν προοδευτική και την κάνει να υπερασπίζεται φεουδαρχικά συστήματα παραγωγής.
  Κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή