9.12.09

Εύγε κ. Τριάντη...

Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε στον ελληνικό τύπο...
Γράφει σήμερα η προτελευταία σελίδα της επαναστατικής "Ελευθεροτυπίας"

Εύγε!
Προσαγωγές υπόπτων -με βάση την εμφάνιση και τις πληροφορίες των χαφιέδων- γίνονται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα... 
(Το πλήρες παραλήρημα εδώ)

Από αυτή την θεωρία προκύπτει ένα ερώτημα. Στα δημοκρατικά καθεστώτα πως γίνονται οι προσαγωγές υπόπτων; Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνευματος; Δηλαδή έρχεται η θεία χάρις στην κεφαλή των αστυνομικών και τους υποδεικνύει τους ύποπτους; Τους λέει, "αυτόν πιάστε τον διότι ειναι μπαχαλάκιας", κι εκείνον "αφήστε τον διότι είναι καλο παιδί;" Παντού σε όλο τον κόσμο οι προσγωγές υπόπτων με πληροφορίες αυτών που υποτιμά ως "χαφιέδες" ο κ. Τριάντης;

Η προσαγωγή υπόπτων προβλέπεται από ην νομοθεσία όλων των δημοκρατικών χωρών. Αν κάπου τελείται ένα έγκλημα, ή υπάρχουν πληροφορίες (έστω "χαφιέδων") ό,τι επίκειται είναι στην διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών οργάνων να προσάγουν όποιον θεωρούν ύποπτο. Αρκεί να τηρούν τους δικονομικούς κανόνες: όχι χειροπέδες (αν δεν αντισταθεί), όχι προσβολές, και όχι κράτηση. Μέχρι και το indymedia τα ξέρει αυτά.

Η τρικυμία στο αριστερό ημισφαίριο της ελληνικής ενημέρωσης έχει μπλέξει τις βούρτσες με τον εθνικισμό, και την γραβάτα με τα δικαιώματα. Είναι να αναρωτίεται κανείς, που υπάρχουν ακόμη 200.000 άνθρωποι που δίνουν καθημερινά ένα παλιό 500ρικο για να διαβάζουν τέτοιου τύπου σοφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου