23.12.09

O νεοδημοκρατικός φιλελευθερισμός

Μ' αρέσει αυτός ο φιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Οι ίδιοι πολιτικοί που έδιναν αυτούς τους υπέρογκους μισθούς σε αργομισθίες στην ΕΡΤ (εδώ κι εδώ) αλλά και σε άλλες ΔΕΚΟ είναι οι ίδιοι που χαρακτήρίζουν "υπέυθυνη πολιτική" το πάγωμα των μισθών και συντάξεων. 

Τους ακούσαμε στη Βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού. Οι άνθρωποι που έδιναν στους κολλητούς τους  100.000-350.000 ευρώ το χρόνο προσπθούν να μας πείσουν πόσο "συνετή" πολιτική, ήταν η πρόταση Καραμανλή, να παγώσουν οι μισθοί των 500 ευρώ και οι συντάξεις των 400 ευρώ τον μήνα!

Μωρε μπράβο, φιλελευθερισμός!

1 σχόλιο:

  1. θα μου επιτρέψετε μιά παρατήρηση επι του γλωσσικού φαινομένου 'φιλελευθερισμός', το οποίο φημίζεται για την ευλυγισία και προσαρμοστικότητά του: μήπως θα πρέπει να θεωρήσουμε μάλιστα άκρως συνεπή - εξτρεμιστικά συνεπή θα έλεγα - τη χρήση του όρου για το συγκεκριμένο ζήτημα της οξείας αντίθεσης και τεραστίας διαφοράς μέτρου και σταθμών σε ότι αφορά τους μισθούς ανθρώπων; μήπως δηλαδή το παράδειγμα αυτό είναι χαρακτηριστικό της σημασίας του όρου; με μιά έννοια οι καταβολές του φιλελευθερισμού θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν: η αναγωγή διαφορών σε διαφορετικές αιτίες καθώς και η τρομοκρατία της αιτιολογίας αυτής καθ αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή