17.3.10

O κυρ-Σταύρος πάλι ψάχνει για λεφτά;

Βοά το σύμπαν για τα προβλήματα ρευστότητας που έχει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Η κάποτε κραταιά επιχείρηση είναι κατ' ουσία χρεοκοπημένη και ζει από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, τα οποία μέχρι σήμερα δινόταν με κρατική πρέμβαση και εγγυήσεις. Τώρα, λόγω της κρίσης, οι τράπεζες -ξέροντας ότι ούτε το κράτος δεν έχει λεφτά-, δεν δανείζουν τον κυρ-Στάυρο Ψυχάρη. Ζητούν εγγυήσεις, όπως δείγματα εξυγίανσης της επιχείρησης. Η συμφωνία με τον χρηματοδότη εφοπλιστή Ρέστη ξεψύχισε.

Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που άρχισε η δημιουργική λογιστική με το δώρο των εργαζομένων. Δεν θα το δώσει διότι λέει το πήραν προκαταβολικά. Από την άλλη ανοινώθηκε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων. Αλλά το πρόγραμμα αναβάλλεται διότι ο ΔΟΛ δεν έχει ούτε καν τα λεφτά των αποζημιώσεων. Οπότε ο κυρ-Στάυρος άρχισε την παλιά του τέχνη: τον εκβιασμό των κυβερνήσεων για να πάρει κανένα ευρώ. Αυτό γίνεται κατ' αρχήν με προειδοποιητικές βολές, όπως το παράπλευρο πρωτοσέλιδο του Βήματος (κρίμα Παντελή Καψή: η νιότη έδειχε πως θα γινόσουν άλλος).

Μετά ακολουθεί ένα άρθρο των συνήθων υβριστών του Γιώργου Παπανδρέου και μετά (να μου το θυμηθείτε) θα έρθουν διάφορες "αποκαλύψεις" για αρρυθμίες της κυβέρνησης, και υπονοούμενα στα παραπολιτικά.

Οπότε τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του οικονομικού επιτελείου. Αν δεν υπάρξουν, πρέπει να ψάξουμε τι εξυπηρέτηση έκανε η κυβέρνηση στον κυρ-Σταύρο. Και να την κράξουμε...

1 σχόλιο:

  1. ΔΟΛ. Η επιτομή της Αηδίας. Και κυριαρχεί στην ελληνική δημοσιογραφία τόσα χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή