23.2.10

Αδιαφάνεια στις ειδήσεις


Διαβάζω στον τίτλο του skai.gr: "Aδιαφάνεια στις συμφωνίες swap παραδέχεται η τράπεζα Goldman Sachs"
Ωπα! μονολογώ. Οι καπιταλιστές άρχισαν πουλούν το σχοινί για να τους κρεμάσουμε.

Διαβάζω την πρώτη παράγραφο: "Από έλλειψη διαφάνειας χαρακτηρίζονται οι συμφωνίες swap της Goldman Sachs με την Ελλάδα και με άλλες χώρες, κατά τις οποίες "καλύφθηκε" τμήμα του κρατικού χρέους, παραδέχθηκε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής της τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες Τζέραλντ Κόριγκαν, μιλώντας σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου."

Καλά πάμε! ξανασκέφτομαι. Οι καπιταλιστές ούτε που το παζαρεύουν το σχοινί. Δωρεάν μας το δίνουν.

Διαβάζω όμως παρακάτω και ξενερώνω:

"Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε, για τις συγκεκριμένες υποθέσεις στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000, πως από την πλευρά της διαφάνειας τα πράγματα μπορούσαν να ήταν και μάλλον θα έπρεπε να είναι καλύτερα» είπε το στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και πρώην πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης.

"Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε..."; Τι πάει να πει πάλι αυτό; Δεν μας πουλούν το σχοινί;

Πάω παρακάτω: "Μάλιστα, ο κ. Κόριγκαν είπε ότι στελέχη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας ζήτησαν τις συμβουλές της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat και προέκυψε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα."

Άνθρακες ο θησαυρός. Η ελληνική βουλή το ήξερε (δύο φορές συζητήθηκε), η Eurostat ενημερώθηκε. Τότε, η αδιαφάνεια που έγκειται; Μάλλον στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Είπαμε: αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με την θεωρία μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Και την διαφάνεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου