9.2.10

Σρρρουλπ, κύριε Δήμαρχε...

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ο χειρότερος δήμαρχος που πέρασε από την Αθήνα. Η πόλη είναι βρόμικη, δεν έγινε κανένα έργο, ενώ ο Δήμος είναι καταχρεωμένος. Ο Κακλαμάνης είναι χειρότερος και από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αυτός τουλάχιστον άφησε τα κάγκελα. Ο μόνος δήμαρχος που άφησε μια καλή κληρονομιά ήταν ο Δημήτρης Μπέης. Τα δένδρα που υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα ήταν δική του επιλογή.
Το σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής" είναι εντυπωσιακό. Η "έγκυρη" εφημερίδα αφιερώνει μισή σελίδα για να μας εξηγήσει γιατί ο δήμαρχος της Αθήνας -"αν και είναι ικανός, αν και έχει καλές προθέσεις"- ΔΕΝ μπόρεσε να κάνει δουλειά.

Διαβάζουμε: 
"Επιτέλους! Χρειάστηκαν λοιπόν σχεδόν τέσσερα χρόνια, ώστε ο δήμαρχος να φέρει στο στάδιο της ανακοίνωσης αυτό που είχε υποσχεθεί όταν διεκδικούσε το αξίωμα. Eχω την εντύπωση ότι εδώ είναι η πραγματική είδηση: στην καθυστέρηση των τεσσάρων χρόνων. Σπεύδω, δε, να καταστήσω σαφές ότι η μομφή δεν αφορά τον δήμαρχο προσωπικώς (τις αγαθές προθέσεις του οποίου δεν αμφισβητώ - και το εννοώ), αλλά τις δυνατότητες που του παρέχει ο ρόλος του."

Και το γλύψιμο συνεχίζεται:
"Ο Νικήτας Κακλαμάνης βούλιαξε στο χάος των περιπεπλεγμένων αρμοδιοτήτων μιας αυτοδιοίκησης κατ’ όνομα μόνον ανεξάρτητης, στην προσπάθειά του να μην ταράξει ευρύτερες πολιτικές και κομματικές ισορροπίες, στη μόνιμη εξάρτηση του δήμου από την καλή θέληση της κυβέρνησης για την εξασφάλιση των επιχορηγήσεων."

Φυσικά υπάρχει ένα ερώτημα. Οι αλλοι δήμαρχοι που κάνουν δουλειά γιατί δεν βούλιαξαν στο χάος των περιπεπλεγμένων αρμοδιοτήτων; Γιατί οι άλλοι δήμαρχοι κάνουν κάποια πράγματα ενώ ο Κακλαμάνης δεν μπορεί; Πάντα οι άλλοι φταίνε;

Για να τεκμηριωθεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν είναι ανίκανος η "έγκυρη" φτάνει μέχρι να αμφισβητήσει την ανάγκη της δημοκρατίας. Δεν φταίει ο Κακλαμάνης. Οι Δήμοι είναι χάλια και δημοτικές εκλογές δεν χρειάζονται!

Γράφει:
"Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιο είναι το νόημα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, με όλο το κόστος και την αναστάτωση που επιφέρουν. Γιατί να δαπανούμε τεράστια ποσά για μια αναμέτρηση χωρίς αντίκρισμα στην πραγματικότητα; Αφού ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα ούτε καν για τα στοιχειώδη, όπως τα σκουπίδια, προς τι ο αλληλοσπαραγμός για τη δημοκρατική εκλογή του; Ας διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση τον εκλεκτό της στη δημαρχία Αθηναίων, με κριτήρια που θα ανταποκρίνονται στον γραφειοκρατικό και τελετουργικό ρόλο του. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και, οπωσδήποτε, θα κοστίζει λιγότερο..."

Που οφείλεται αυτό το ημισέλιδο γλύψιμο στον Νικήτα Κακλαμάνη που φτάνει μέχρι την αμφισβήτηση δημοκρατικών κατακτήσεων, όπως οι δημοτικές εκλογές; Είναι απλό: ο συντάκτης του θέματος Στέφανος Κασιμάτης είναι υπάλληλος του Δήμου. Δουλεύει στον καταχρεωμένο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου 9,84. Ποιος ειπε ότι η διαπλοκή είναι μονάχα των αφεντικών;

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο. Ο Νικήτας όντως ήταν χειρότερος και από τον κ Τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα του τα λες πατρίδα. Εβαλα λινκ στη σελιδα μου. (leaking Νικητα Καλαμανη) http://penthilos.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή