13.6.10

Ντροπή και αίσχος!


Θέλω κι εγώ να ενώσω την φωνή μου με τον πνευματικό κόσμο της χώρας (Θέμος Αναστασιάδης, Πέτρος Τατσόπουλος κ.ά.) για την ιεροσυλία που έγινε στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ. Δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσω την αγανάκτήση μου διότι οι δύο πνευματικοί άνδρες τα είπαν όλα.

Θέμος Αναστασιάδης: "Την ώρα που ο ελληνικός λαός τραβάει τρελές θυσίες και ζόρια το περήφανο ΘΩΡΗΚΤΟ (για το χτίσιμο του οποίου ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ κάποτε η Ελλάδα!) ενοικιάζεται στους βαθύπλουτους εφοπλιστές και τις κουνιστές γκομενίτσες τους. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΤΟΥ ΣΑΣ!"

Πέτρος Τατσόπουλος: "Γαμιόληδες. Είδα όλες τις φωτογραφίες πάνω στο "Αβέρωφ" και τα πήρα πολύ άσχημα. Δώσατε το "Αβέρωφ", γαμιόληδες, για να κάνει το κομμάτι του ένας πλούσιος καριόλης; ΤΟ "ΑΒΕΡΩΦ", ΓΑΜΙΟΛΗΔΕΣ; Τρέξτε στη γαμημένη σας Βικιπαίδεια, αμόρφωτοι γαμιόληδες, να μάθετε ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ το "Αβέρωφ". (σχόλια εδώ)

Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια "Το πολεμικό πλοίο Αβέρωφ είναι το ιστορικότερο και ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας. Παρά την ονομασία του ως θωρηκτού, στην πραγματικότητα είναι θωρακισμένο καταδρομικό, κλάσης ΠΙΖΑ..." (Περισσότερα) Κάτι που δεν αναφέρει η Βικιπαιδεία είναι ότι στο θωρηκτό περπάτησε και ο Πέτρος Τατσόπουλος. Όπως έγραψε και ο ίδιος "Είχα κάνει γυρίσματα πάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ -για το ντοκιμαντέρ Ελευθέριος Βενιζέλος, στη σειρά των "Μεγάλων Ελλήνων. Τώρα πληροφορούμαι ότι παραχωρήθηκε και για το γαμήλιο πάρτυ της κυρίας Χρουσαλά με τον εφοπλιστή της. Υποθέτω ότι η Ακρόπολη παραχωρείται μόνο όταν παντρευτείς μεγαλοεργολάβο". (σχόλια εδώ)

Τελικώς τα περί γαμηλίου "πάρτυ της κυρίας Χρουσαλά με τον εφοπλιστή της" δεν ισχύουν, αλλά στην δημοσιογραφία και στην ιερή αγανάκτηση δεν παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Το βασικό είναι ότι μισθώθηκε σε εφοπλιστές, δηλαδή σε πλούσιους, κάτι για το οποίο οφείλει να εξεγείρεται κάθε Έλληνας που έχει την ελάχιστη σοσιαλιστική συνείδηση. Ειναι απορίας άξιον πως αι ημέτεραι δυνάμεις του έθνους δεν εξεγέρθηκαν που τόσα χρόνια το θωρηκτό δίνεται για εκδηλώσεις όπως αυτή του 2002 ("Η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και οι Φίλοι της οργανώνουν την 21η Ιουνίου 2002 εκδήλωση στο θωρηκτό "Αβέρωφ" για την οικονομική ενίσχυση του Iδρύματος αρχαιολογικών ναυτιλιακών μελετών John Morrison") ή η για το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου.

Το πιο εξοργιστικό όμως όλων στο μη-γαμήλιο πάρτυ του εφοπλιστή με την τηλεαστέρα ήταν οι μοντέλες. Το "Πρώτο Θέμα" δεν είδε μόνο "κουφέτα" (ανύπαρκτα, τελικώς) αλλά και "νεαρές κυρίες με light εμφάνιση". Πόσο light; Πιο πολύ από εκείνο που φιλοξενεί κάθε εβδομάδα ο Θέμος Αναστασιάδης στην εκπομπή του; Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η εκπομπή του ελέγχεται από το κράτος για "την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας." (άρθρο 15.2)

Αν η εμφάνιση ήταν πιο light τότε δικαίως εξεγείρονται όλοι. Όχι εξαιτίας της ιερότητας του χώρου, αλλά λόγω των άνισων ευκαιριών που είναι σύμφυτες με το καπιταλιστικό σύστημα. Με άλλα λόγια: θέλουμε λιγότερα πάρτυ με light εμφανίσεις ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουμε...

Υ.Γ.
Την Δευτέρα το πάρτυ του ελληνικού Τύπου συνεχίστηκε. Η light ενδυμασία έγινε "ημίγυμνα μοντέλα". Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος" 14.6.2010

4 σχόλια:

  1. ΣΑΠΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ. ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ εκ γενετής ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ LIFE STYLE!!!!! ΦΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα πάντως που δεν δόθηκε για γάμο το θωρηκτό Αβέρωφ. Θα ήταν πρωτότυπο και έβγαζε λίγα απο τα έξοδα συντήρησης του. Αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι και κατάλληλο ντεκόρ.
    Δεν καταλαβαίνω τι τους πείραξε τους άλλους. Οι γάμοι γίνονται σε εκκλησίες και οι εκδηλώσεις εκεί κοντά. Είναι πιο ιερό το θωρηκτό; Σε πολλές χώρες λιγότερο πομπώδεις τα μνημεία συντηρούνται με τον τρόπο αυτό.
    Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο καθένας τον χαρακτηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πέρα από την ξεφτίλα και την ύβρι και το αδιανόητο του πράγματος, τι να πει κανείς για την κιτσαρία ; Δηλαδή, αυτό το event έπρεπε να γίνει πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο με τα κανόνια σε στύση, και τις μοντέλες να φαντάζονται διάφορα και να χασκογελούν; Δεν έχει ο γαμπρός ένα πλεούμενο της προκοπής να κάνει την δεξίωσή του; Τέτοια κακογουστιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγήκε,λοιπόν,ένας (δε θυμάμαι το όνομα του) στο Star (15/6/2010) και είπε'' Καλέ στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε,ηρεμήστε! Θέλησε η γυναίκα να γιορτάσει τη χαρά της εκεί''....Ωρέ , που πάμε ωρέ? Καλά ρε παιδιά δεν είπα εγώ να μαστε εθνικιστές και να λέμε πως η Ελλάδα υπερτερεί έναντι άλλων αλλά μην μου λέει τώρα πως ε, δεν έγινε και τίποτα! Γιατί ασχολούνται όλοι με το τι θα φορέσει η μια και η άλλη και ποιο ζευγάρι τελικα θα νικήσει στο Dancing with the stars και δεν καθόμαστε να διαβάσουμε λίγο ΙΣΤΟΡΙΑ να ξεστραβωθούμε ??? Είμαι 17 και γνωρίζω ''ελάχιστα'' πράγματα μπροστά στην μεγαλειώδη γκάμα της εθνικής μας Ιστορίας , αυτοί δηλαδή δεν τα ήξεραν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή