27.6.10

Και ο Καραμπελιάς στη ΝΔ;

Άλλο πάλι κι ετούτο! Στις πρώτες σειρές του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν να κάθονται, προφανώς προσκεκλημένοι, οι γνωστοί του "αριστερο"-εθνικιστικού χώρου. Ήταν εκεί ο γνωστός Γιώργος Καραμπελιάς, ο άνθρωπος που έγραφε μετά την δολοφονία ενός ανθρώπου, έστω κι αν αυτός ήταν βασανιστής της χούντας, "Γειά στα χέρια τους".

Γι' αυτή την ανατριχιαστική αποστροφή έγραψε το 1985: "Σ’ αυ­τές τις συν­θή­κες δεν... υ­πάρ­χουν τρο­μο­κρά­τες. Α­κό­μα και ό­σοι έ­χουν μια τέ­τοια λο­γι­κή κι­νού­νται σαν το ψά­ρι στο νε­ρό, εί­ναι κομ­μά­τι ε­νός κι­νή­μα­τος. Γι’ αυ­τό και ό­ταν σκο­τώ­νε­ται ο βα­σα­νι­στής Μάλ­λιος α­πό την “17 Νο­έμ­βρη”, ε­μείς, η Ο­ΠΑ τό­τε, κυ­κλο­φο­ρού­με μια προ­κή­ρυ­ξη με τον τί­τλο “γεια στα χέ­ρια τους”, α­ντι­με­τω­πί­ζο­ντας την α­πο­στρο­φή της “Ά­κρας Α­ρι­στε­ράς” της ε­πο­χής, που “κα­τα­δι­κά­ζει” σύσ­σω­μη με α­να­κοι­νώ­σεις στις ε­φη­με­ρί­δες την “τρο­μο­κρα­τί­α”, ε­νώ βέ­βαια μπαί­νου­με στο α­στυ­νο­μι­κό στό­χα­στρο. Αυ­τό το κά­να­με τό­τε α­κρι­βώς για­τί δεν θε­ω­ρού­σα­με την ε­κτέ­λε­ση ε­νός βα­σα­νι­στή σαν τρο­μο­κρα­τι­κή πρά­ξη, έ­στω και αν γι­νό­ταν α­πό “τρο­μο­κρά­τες”, την θε­ω­ρού­σα­με σαν μια δί­και­η έκ­φρα­ση λα­ϊ­κής α­γα­νά­κτη­σης για την α­τι­μω­ρη­σί­α των βα­σα­νι­στών-δο­λο­φό­νων." (Άρδην τ. 37)

Οι δυνάμεις του εθνικοπατριωτικού τόξου, που διαθέτουν εκλεκτικές συγγένειες με στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, παρούσες στο συνέδριο. Οι κκ. Χρ. Ζουράρις (αριστερά), εκ των πιο ενεργών μελών του «Δικτύου 21», και ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Αρδην» κ. Γ. Καραμπελιάς παρακολουθούν την ομιλία Σαμαρά. (φωτό και λεζάντα από το "Βήμα" 27.6.2010)

Παρών ήταν και ο άλλος στάρ του "αριστερο"-εθνικιστικού τόξου Κώστας Ζουράρις που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ απεργίας πείνας (χωρίς να πάθει τίποτε) για την ανεξαρτησία του Βραχασίου από τον οικείο Δήμο Νεάπολης, που αναγκαστικά είχε συνενωθεί με το πρόγραμμα "Καποδίστριας". Τελικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οπότε μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία πραγματικά γυρίζει σελίδα. Προς τα πίσω...

4 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι η παρουσία σε ένα συνέδριο αποτελεί ενσωμάτωση. Άλλωστε εκεί υπήρχε και ο γνωστός κύριος Αϊβαλιώτης. Σε συνέδρια πηγαίνουν διάφοροι που τους προσκάλεσαν ή που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Εγώ πάντως σε ένα τέτοιο συνέδριο, ειδικά με τη σύνθεση και τις ιδεολογικές αρχές που πέρασε, δε θα πήγαινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστας Ζουράρις, όχι Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος μου! Μπερδεύτηκα από την λεζάντα του "Βήματος" παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι άμεμπτο να πηγαίνουν οι αριστεροί... Κατά τη γνώμη μου, όσοι ελπίζουν σε ανατροπή του υφιστάμενου συστήματος, θα πρέπει να αποκλείσουν την επικοινωνία με
    α)φασίστες (αντιτιθέμενους σε υποτυπώδεις αρχές της, έστω ληψής και αντιπροσωπευτικής, δημοκρατίας, όπως καταγράφεται στις βασικές αρχές του Συντάγματος)
    β)συνεργάτες δυνάμεων υποταγής του τόπου και του λαού (σήμερα, όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο υποταγής στο ΔΝΤ, και όσοι υποστηρίζουν ανοιχτά την υποταγή σε άλλες δυνάμεις της περιοχής, είτε αυτό είναι οι ΗΠΑ, το διευθυντήριο των Βρυξελλών, η Γερμανία, η Τουρκία, ή το Ισραήλ)

    Νομίζω από τα υφιστάμενα κοινοβουλευτικά κόμματα, Χ πρέπει να μπει στο ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, ενώ η συζήτηση είναι εφικτή μαζί με το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, και τη ΝΔ, παρά το χάος στα ζητήματα οικονομίας και κοινωνίας, στο επίπεδο γεωστρατηγικών επιλογών για τον τόπο μας, ιδίως μετά την επικράτηση Σαμαρά και την έξοδο Μπακογιάννη, πεδίο συζήτησης υπάρχει.

    Καταψηφίζοντας το μνημόνιο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή